Info@vandervalk-schilders.nl

RenovatieHoutrot herstel
Houtrot inventarisatie

Houtrot

Een bedreiging voor houten onderdelen zoals deuren, kozijnen en steunbalken is houtrot.

Houtrot ontstaat doordat vocht de kans krijgt in het hout te trekken door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, bouwkundige gebreken, slechte detaillering of door een slechte staat van het binnenschilderwerk. Dit, in combinatie met zuurstof- en temperatuurwisselingen, geeft houtrotschimmels de kans zich te vermeerderen. Het probleem verspreidt zich van binnenuit in het hout, zodat er steeds meer aantasting gaat plaatsvinden. De aangetaste houten onderdelen veroorzaken uiteindelijk problemen zoals lekkage en verzwakking.  

Houtrot inventarisatie
Zodra wij opdracht krijgen voor een project, kunnen wij -indien gewenst- een houtrot inventarisatie maken van uw object. U krijgt een duidelijk inspectierapport met adviezen voor herstel of verbeteringen van detailleringen, om uw vastgoed weer in optimale staat te krijgen. U krijgt vooraf een duidelijk overzicht van de kosten. Bij kleinere projecten kunnen wij het herstelwerk uiteraard ook op nacalculatie uitvoeren, met een overzicht en foto’s van wat er uitgevoerd is. Transparante communicatie is voor ons erg belangrijk!

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Na jarenlange blootstelling aan weersinvloeden, luchtvervuiling en algengroei kan uw voegwerk aangetast worden en zelfs leiden tot lekkages. Met onze co-partners kunnen wij ook uw gevelwerk verzorgen, zoals voegen, reinigen, stralen en hydrofoberen van de gevels.

Renovatie - betonherstel

Betonherstel

Schade aan beton wordt ook wel vaak ‘betonrot’ genoemd. Echter beton kan niet rotten, wij noemen het dan ook liever betonschade.
De bewapening kan door verschillenden invloeden van buitenaf gaan roesten. Hierdoor zet het metaal uit en veroorzaakt dat schade aan het beton. Betonschade kan in ernstige vorm zelfs de gehele betonconstructie aantasten.

Er zijn verschillende disciplines op het gebied van betonrenovatie:

  • Betonschade herstel
  • Balkonrenovatie
  • Lateienherstel

Beglazing

Met onze vaste co-partners leveren en monteren wij isolatieglas, enkelglas, voorzet ramen en kunnen wij ook monumenten isolatieglas verzorgen, zodat de uitstraling van de geveldelen niet wordt veranderd. Tevens is het mogelijk om bestaand glas in lood tussen dubbelglas te plaatsen.

Neem vrijblijvend contact  op